Vitenskapsbøker

Vitenskapsbøker

Vitenskap er et tema som inkluderer mange sjangre og underordnede tema. Overordnet definerer man vitenskap som forskning, studier og kritiske metodiske undersøkelser som følger visse kriterier for god forskning. Inn under denne kategorien vil du for eksempel finne naturvitenskap, fysiologi, geologi, psykologi, matematikk, humaniora og samfunnsvitenskap. Det finnes mange bøker om disse temaene, alt fra lærebøker til bruk i skole til biografier.

Fysikk

«Fysikk – Enkelt forklart» er skrevet av Anja Røyne og er skrevet for å være en kortfattet og enkel forklaring av fysikkens lover og andre sentrale temaer i fysikken. Forfatteren bruker eksempler som er enkle for alle å forstå og relatere seg til. Boken kan brukes både som støttelitteratur på videregående og universitetsnivå, og som repetisjon for de som ønsker å friske opp kunnskapen.

«Grunnleggende fysikk for universitetet og høyskole» er skrevet av Arne Auen Grimenes, Per Jerstad og Bjørn Sletbak og er ment som et komplett læreverk for studenter som ikke har tatt fysikk tidligere. Den dekker en grunnleggende introduksjon til fysikk til de som trenger denne bakgrunnskunnskapen innen andre fag som kjemi, biologi, geofag og matvitenskap (og mange flere).

Samfunnsvitenskap

«Hva er makt» av Fredrik Engelstad tar opp temaet om makt. Det finnes i alle sosiale sammenhenger og relasjoner, og former livene våre. Boken tar for seg hvordan makt fordeles og utarter seg i alt fra eliten og ned på grunnplanet. Den tar for seg kjærlighetsrelasjoner, generelle maktteorier og litteratur om utforsking av makt som Shakespeare og Ibsen. 

Samfunnsvitenskap

«Religionspolitikk» av Ingvill Thorson Plesner tar opp et sensitivt tema: religion og hvordan staten fører politikken rundt dette temaet. I boken stiller forfatteren spørsmål til hvordan kvinner og menn skal likestilles, om skoler kan tilby kjønnsfordelt svømmeundervisning, og om leger skal ha retten til å reservere seg mot utførelse av abort. Hun forklarer hvordan gjennomtenkte prinsipper og faglige perspektiver kan brukes i å utforme en politikk som skal fungere for hele samfunnet og være etisk riktig.

Fysiologi

 «Sjarmen med tarmen» av Giulia Enders er en sjeldent informativ bok om tarmsystemet vårt, og hvordan fordøyelsen foregår. Boken har en spennende vinkling, og en særdeles underholdende forklaring på alt fra våre dovaner, overvekt, intoleranse og avføring. Forfatteren er en ung tysk lege som måtte ta saken i egne hender etter hun fikk noen underlige sår som ingen leger fant ut hva var.

«Gleden med skjeden» av Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl forklarer deg alt du trenger å vite om underlivet. Kjønnsorganet til kvinner er kanskje ikke en ny oppdagelse, men det er skremmende mye både kvinner og menn ikke vet om sine egne kropper. Spørsmål som «er G-punktet en myte?», «eksisterer jomfruhinnen?» og «hvor lang er egentlig klitoris» blir tatt opp og besvart etter beste evne i denne boken på en underholdende og humoristisk måte.

Geologi

«Bergarter og mineraler» av Erik Schou Jensen illustrerer og forklarer over 300 forskjellige bergarter og mineraler. Den tar for seg alt fra hvordan artene blir til, til hvordan man kan bruke dem. Ikke minst vil man også få en innføring til hvordan man identifiserer de forskjellige artene. En spennende bok med mye informasjon du garantert ikke visste.

Kanskje du også liker…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *